NAVIGÁCIÓ:

ELÉRHETŐSÉGEINK:
Fehérgyarmati  Polgármesteri Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510236, 44/510240 Fax: 44/510232
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Tilki Attila
 E-mail:
attilatilki@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail:
dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu





Városunk népszavazási eredményei
Városunk népszavazási eredményei




K É P G A L É R I Á K:
2010. július 13. Délutáni helyszini szemle képekben
Helikopteres szúnyogírtás
Virágzott a Tisza
A FELÚJÍTOTT VÁROSI GALÉRIA ÁTADÁSA
A PEDAGÓGUSOKAT KÖSZÖNTÖTTÜK
Városi Szociális Központ Bővítése
2010. június 25.
2010. MAJÁLIS
ÚJ ÓVODAI UDVARI JÁTÉKOK ÁTADÓ ÜNNEPSÉGE A SZENT ISTVÁN TÉREN
Új Városi Galéria felújítása,
Új lakóotthon építése
Új udvari játékok óvodáinkban
Fehérgyarmat 2009. december 17.
Séta városunkban 2009.
november 22.
még több galéria
Szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése
Az ÖKO.Pannon Nonprofit Kft., Fehérgyarmat Önkormányzta és a Bio. Pannónia Kft. szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő road show-t tartott. A megnyitót városunk polgármestere tartotta. Kötetlen beszélgetés keretében Dr. Tilki Attila érdeklődött a gyereketől, mennyire ismerik a Fehérgyarmati szelektív hulladékgyűjtést.
A rendezvényen a gyerekek játékos formában ismerhették meg a szelektíven gyűjtött hulladék újrahasznosításának folyamatát, megtudhatták, hogyan tehetnek a szelektív gyűjtéssel minél többet a környezet védelmében. A Tudás kereke, az Öko-Bokor és a hulladék körforgását bemutató többi játék segítségével pedig személyesen is megtapasztalhatták, miért fontos a hulladékok szelektív gyüjtése.
képgaléria
Szabadtéri istentisztelet, emlékmű avatás                              2010. június 5.
A református egységet és hitvallást szimbolizáló "Magyar reformátusság a Kárpát-medencében" emlékmű avatására került sor városunkban.
 
Az ünnepi alkalom  szabadtéri istentisztelettel kezdődött, melyen Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke szolgált. Az emlékművet ismertette és felavatta: Prokai Gábor, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus osztályvezetője.
Emlékművel gazdagodott városunk                                        2010. június 4.
2009-2014-ben ünnepli a reformátusság szerte a világban a Kálvin Emlékéveket, Kálvin születésének 500. évfordulójára emlékezve. Ennek kapcsán a Fehérgyarmati Református Egyházközség városunkban  központi helyen, a város szívében található, és annak arculatát meghatározó Kossuth parkban egy, a jubileumhoz méltó emlékművet állított fel, ezzel adózva Kálvin János munkássága előtt, és hálát adva Istennek a tőle nyert adományokért, áldásokért. Az emlékmű felállításával a köztér arculata is megváltozott, szépen beilleszkedve a környezetbe, egyik ékessége lett a Kossuth parknak. Elkészítésére Bíró Lajos mátészalkai szobrászművészt kérte fel a gyülekezet, aki ezt nagy örömmel elvállalta. Az emlékmű  bemutatja a Kárpát-medencében élő magyar reformátusság területenkénti lélekszámát, illetve kifejezni hitvallását. A kompozíció egy, a Kárpát-medencét szimbolizáló U alakú sziklatömbből indul ki. A szikla belső ívében, ferde síkban egy amorf formájú, csiszolt, fényezett mészkőfelület helyezkedik el. Ebbe a felületbe van belefaragva a Kárpát-medence térképe, feltüntetve azon a református egyházkerületeket, és az ott található reformátusság lélekszámát. A szikla tetejéről egy egyszerű, három méter magas mészkőoszlop indul ki. Tetején bronzból a reformátusság Jézus-szimbóluma, a zászlót tartó bárány jelenik meg életnagyságban. A bárány lába alatt az Ó- és Újszövetséget jelképező könyvek jelennek meg, ahogyan az a református címerben található. Gyönyörű környezetben, esztétikus kompozícióban hirdeti az emlékmű a magyar református identitást. Mivel a Műemlék Templom sok turistát vonz, ez a köztéri alkotás egyediségénél fogva látogatott „zarándokhellyé” válhat.
KÉPGALÉRIA


Fehérgyarmati webkameraFehérgyarmati webkamera

HASZNOS HÍREK




Magyarország időjárása:

Hőtérkép
12 órás Animált Felhőkép Magyarországról

Látogatóink száma 2007 május 29-től:
Free Web Counters

VI. GYARMATI VIGASSÁGOK