Fehérgyarmat - Fehérgyarmat Város Honlapja

Fehérgyarmat
Fehérgyarmat
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Fehérgyarmat

Hírek > 2018. év

k t u á l i s


Munkahelyteremtő beruházás Fehérgyarmaton
Nagy örömmel tájékoztatom a lakosságot, hogy Fehérgyarmat Város Önkormányzata, az „ Ipari parkok, iparterületek fejlesztése című felhívásra benyújtott TOP-1.1.1-16-SB1-2017-00004. azonosító számú, "
A helyi gazdaság működését segítő ipari terület kialakítása Fehérgyarmaton” című pályázata pozitív elbírálásban részesült: 894.593.903,- Ft támogatást nyert.

A képviselő-testületnek elsődleges célja volt, hogy olyan önkormányzati tulajdonú gyártócsarnokot létesítsen, mely helyet biztosít betelepülő cégeknek. A pályázat benyújtása előtt több cég jelezte, hogy az üzemcsarnok megépítése esetén gyártókapacitását Fehérgyarmatra helyezi át. A projekt célja vállalkozások számára vonzó, vállalkozói környezet és üzleti infrastruktúra kialakítása Fehérgyarmat településen. Az önkormányzat ezen helyi gazdaságfejlesztési tevékenysége hozzájárul a  település gazdaságának élénkítéséhez, valamint a foglalkoztatás ösztönzéséhez. A fenti célok elérése érdekében kialakításra kerül egy 2 ha nagyságú ipari terület, melyen megépítésre kerül egy cca. 4500 nm nagyságú gyártó csarnokot, raktárt, irodát és szociális blokkot tartalmazó termelő tevékenység végezésére alkalmas épületegység, valamint kiépítésre kerül telekhatáron belüli alapinfrastruktúra (gáz, víz, csatorna, út, parkoló, elektromos vezetékrendszer, energia hálózat, távközlési és kommunikációs hálózat, hulladékkezelő létesítmények) és közlekedőfelület. Az üzleti infrastruktúrát igénybe vevő betelepülő (min. 2 db) vállalkozások számának növekedésével javul a helyi gazdasági aktivitás, illetve nő a versenyképesség a magasabb minőségű és szélesebb körű szolgáltatások által.
Tervezett kivitelezés várható befejezése 2019. augusztus 31. A beruházás összes költsége 952.639.035,-Ft, melyből pályázati támogatás: 894.593.903-Ft. A projekt megvalósításához az önkormányzat 58.045.132,-Ft önerőt biztosít.  
Dr. Péter Csaba
Fehérgyarmat Város Polgármestere
Városi Stradfürdő
NYITVATARTÁS : 7.00-TÓL 9.00.IG     REGGELI ÚSZÁS
9.00-TŐL-19.00-IG   EGÉSZ NAPOS NYITVA TARTÁS

Egyéb információk
Elérhetőségeink
Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatal


4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510-236
Fax: 44/510-232

Ügyfélfogadás:
hétfő, kedd, szerda 8 - 16 óráig

Polgármester: Dr. Péter Csaba

Jegyző: Dr. Kovács Attila
Email:
Kultúrális események
Képgalériák
Látogatóink
száma 2007. május 29-től:


Free Web Counters

Legutolsó látogatók:
 
LinkajánlóÜzenet küldése

Cikkek: Varga Krisztina, Kanyó András Fotók: Kanyó András, Bodnár István, Márta Szabolcs Videók: Bíró Tibor, SOL Media Kft. A honlapot készítette és szerkeszti: Gecsey István
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz