Fehérgyarmat - Fehérgyarmat Város Honlapja

Fehérgyarmat
Fehérgyarmat
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Fehérgyarmat

Hírek > 2019. év

k t u á l i s

Fehérgyarmat várossá válásának 40. jubileumi évfordulójára rendezett ünnepség.
Helyi hírek

Idén is színvonalas programokkal várják a fehérgyarmati családokat a város által szervezett gyereknapi rendezvényre.

A helyszín, mint már évek óta az erre a célra Fehérgyarmat központjában kialakított Pöttömkert. A tervezett programokról Dr. Péter Csaba polgármestert a Fehérgyarmati Televízió kérdezte:

video

Házszenteléssel egybekötött átadó ünnepség

Elég sokszor szoktunk mostanában arról beszélni, hogy ebben a korban az egyik legnagyobb kihívás az az elmagányosodás érzése. Bár mindannyian tudjuk, hogy nem magányosnak születtünk és teremtettünk, de mégiscsak sokan nem tudják egy közösségben megélni az életüket és nem mindig természetesek azok a kapcsolatok, hogy az ember nem maradhat magára, hanem mindig tartozik egy közösséghez, egy családhoz, egy községhez, egy faluhoz, egy városhoz. Itt amikor ennek a Szolgáltató Központnak az átadója van akkor én csak erre szeretném felhívni a figyelmet és ebben a segítséget kérni, hogy biztos, hogy ami most Fehérgyarmaton itt létrejött, az nagyon sok helyen irigylésre méltó infrastruktúrát jelent. Amikor megnéztük az épületet, azt gondolom, hogy olyan ez a hely, amire büszkének kell lenni, egy alapszolgáltatáshoz méltó színvonalú. Csak akkor lesz ebből valós segítség, csak akkor lesz valós kapcsolatokkal megtöltve, hogyha itt az emberi hozzáadott érték, az emberi szolgálat és az emberi kapcsolatok ezt, ebbe tudják segíteni, akkor biztos, hogy ez a beruházás nem csak szép lesz, de tartalmas is - mondta el ünnepi beszédében Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár a Szent Lukács Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ újonnan épült székhelyének házszentelésével egybekötött ünnepségén Fehérgyarmaton.
MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB OSZTV EREDMÉNYE – MAGYARORSZÁG LEGEREDMÉNYESEBB KÖZGAZDASÁGI KÉPZÉST FOLYTATÓ ISKOLÁJA LETT A FEHÉRGYARMATI PETŐFI
A pénzügyi –számviteli ügyintézők Országos Szakmai Tanulmányi Versenyén (OSZTV), a szakma legrangosabb megmérettetésén JUHÁSZ ALEXANDRA 13.a osztályos tanuló I.HELYEZÉST ért el, SZÁSZI ANIKÓ 13.a osztályos tanuló pedig IV. HELYEZETT lett, így mindketten mentesültek a teljes szakmai vizsga letétele alól és értékes ajándékokkal, hatalmas szakmai elismeréssel gazdagodtak.

Iskolánk másik két diákja: BÍRÓ KRISZTOFER és NAGY FANNI 13.a osztályos tanulók szintén kimagasló eredményt értek el, a szakmai vizsga nagy részének letétele alól mentesültek, továbbá BÍRÓ KRISZTOFER pénzügyi-adózási ismeretek szóbeli versenytevékenységéért KÜLÖNDÍJBAN részesült.

Felkészítő tanárok:
Diószegi Erzsébet (gazdálkodási ismeretek, esettanulmány készítése, bemutatása)
Fekete Tibor (számvitel, gépi könyvelés)
Macsi Gyula (adózás, elektronikus adóbevallás)
Dr. Rozsályiné Kosztya Erika (pénzügy)
Az OSZTV-n minden évben rangsorolják az iskolákat is. Idén a diákjainknak a versenyen nyújtott teljesítménye, elért eredményei alapján iskolánk összesítésben 1. helyezést ért el, így MAGYARORSZÁG LEGEREDMÉNYESEBB KÖZGAZDASÁGI KÉPZÉST FOLYTATÓ INTÉZMÉNYE LETT, és hozzánk került a legjobb közgazdasági iskolának járó VÁNDORSERLEG.
Az iskolák hármas rangsorában magunk mögött tudhatjuk a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnáziumát, valamint a Pécsi Szakképzési Centrum Radnóti Miklós Közgazdasági Szakgimnáziumát is.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Pénzügyminisztériumban került sor, a díjakat többek között Izer Norbert adószabályozásért és számvitelért felelős államtitkár, illetve Ambrus Ilona gazdálkodásért felelős helyettes államtitkár adta át.
Az elért eredményekhez szívből gratulálunk!
Munkáltatói fórum Fehérgyarmaton. 2019.04.25.

A KEHOP-5.2.10-16-2017-00160 azonosító számú, "Pihenőházak épületenergetikai fejlesztése az SZSZBMK Fehérgyarmati telephelyén" című projekt keretében sor kerülhetett a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő nővérszállóinak felújítására.

A fejlesztések a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság által megítélt bruttó 126.295.048 Ft támogatási összegből valósulhattak meg.

A KEHOP-5.2.10 kódszámú, "Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései" című, költségvetési szervek energiahatékonysági felújítására és megújuló energiaforrás hasznosítására kiírt pályázati felhívás projektjének köszönhetően az épületek elavult hőtechnikai adottságainak javítása és korszerűsítése valósult meg, amely a külső hőszigetelés és a külső nyílászárók cseréjét foglalta magába, a TNM rendelet szerint elvárt minőségben.
A 2018 augusztusában induló felújítási munkálatok, illetve épületenergetikai fejlesztések megfelelő infrastrukturális feltételeket teremtettek, így jelentős energiamegtakarítást eredményeznek az intézmény számára.
A három háztömbben összesen 24 lakás áll rendelkezésre, méretüket tekintve a minigarzontól a háromszobás lakásig.
A Reformáció Európai Kulturális útvonala (ECRR) című pályázat keretében Fehérgyarmat város központjában kihelyezésre került egy elektronikus információs pont, melynek segítségével többet tudhatunk meg a térség reformációval kapcsolatos örökségeiről.

Hirdetmények, tájékoztatók, kérdőívek
T Á J É K O Z T A T Á S
nyári szünidei gyermekfelügyeletről
Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Önkormányzat) az általános iskolás gyermekek nyári szünidei napközbeni felügyeletét ebben az évben is biztosítja a város lakosai számára. Különös tekintettel arra, hogy a tanítási év végéhez közeledve ismételten több szülő kereste meg az Önkormányzatot azzal a kéréssel, hogy az általános iskolás gyermekek nyári szünidei felügyeletét a munkahely mellett nem tudja másképp megoldani.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy az Önkormányzat 2019. június 17-e és 2019. augusztus 30-a között – az igényeknek megfelelően – a szünidő valamennyi munkanapján biztosítja a gyermekek napközbeni felügyeletét szakemberek közreműködésével a korábbi évekhez hasonlóan. Az egész napos felügyelethez az Önkormányzat 50%-os díjkedvezményű meleg ebédet is nyújt, amennyiben a gyerek nem részesül nyári szünidei étkeztetésben.
Jelentkezési határidők és feltételek:
           a) nyári gyermekfelügyeletet: a szülők, törvényes képviselők 2019. június 13.-ig (csütörtökig) írásban vagy személyesen a szülő vagy törvényes képviselő személyes adatainak, lakcímének és telefonos elérhetőségének, valamint a gyermek személyes adatainak megadásával kérelmezhetik a Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatal (4900, Fehérgyarmat, Kiss E. u. 2.) postacímre vagy elektronikusan a hatosag@fehergyarmat.hu e-mail címre elküldve illetve személyesen a Hivatal 217-es irodájában,
           b) kedvezményes étkeztetést: a szülő személyesen a Közétkezetési Intézményben (4900. Fehérgyarmat, Iskola köz 1.) kérheti. A június havi étkeztetési igényeket 2018. június 13-án 12 óráig, a július és az augusztus hónapokban pedig az előző hónap utolsó munkanapjának 12 óráig lehet benyújtani a tárgyhavi térítési díj előzetes megfizetése mellett.
Fehérgyarmat, 2019. június 3.
Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatal
Dr. Fedics István
aljegyző
Videók városunkról (bitprodukcio)
Egyéb információk, elérhetőségeink
Elérhetőségeink
Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatal


4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510-236
Fax: 44/510-232

Ügyfélfogadás:
hétfő, kedd, szerda 8 - 16 óráig

Polgármester: Dr. Péter Csaba

Jegyző: Dr. Kovács Attila
Email:
Kultúrális események
Képgalériák
LinkajánlóÜzenet küldése


Free Web Counters

Látogatóink száma 2007. május 29-től:

Cikkek: Varga Krisztina, Kanyó András Fotók: Kanyó András, Bodnár István, Márta Szabolcs Videók: Bíró Tibor, SOL Media Kft. A honlapot készítette és szerkeszti: Gecsey István
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz