Bringázz Fehérgyarmaton - Fehérgyarmat Város Honlapja

Fehérgyarmat
Fehérgyarmat
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Bringázz Fehérgyarmaton

Önkormányzat > Közzétételi kötelezettségeink > Közbeszerzések
Kerékpárút épül Fehérgyarmaton!
Nagy örömmel tájékoztatom a  lakosságot, hogy Fehérgyarmat Város Önkormányzata, a „Fenntartható  települési közlekedésfejlesztés” című felhívásra benyújtott  TOP-3.1.1-15-SB1-2016-00016. azonosító számú, "Bringázz Fehérgyarmaton”  elnevezésű pályázata pozitív elbírálásban részesült, és                 100 %-os támogatási intenzitás mellett 499.500.000 Ft támogatást nyert.
A képviselő-testület elsődleges célja a pályázat benyújtásával a biztonságos és fenntartható közlekedés feltételeinek megteremtése volt.
A tervezett kerékpárút nyomvonala a 4127 sz. Beregdaróc-Fehérgyarmat-Csengersima összekötő út két szakaszát érinti:
- 23+080 - 25+995 km szelvények között Fehérgyarmat város átkelési  szakasza, mely a két végén csatlakozik az utóbbi években már megépült  gyalog-kerékpárutakhoz.
- 27+495- 28+105 km szelvények között  külterületi szakasz, amely a már meglévő gyalog-kerékpárutat köti össze a  Fehérgyarmathoz tartozó Állami Gazdaság Lakóteleppel.
A város  belterületén kialakítandó kerékpáros létesítmény képezi majd a  kerékpáros hálózat gerincét, melyre az önkormányzati gyűjtő utakon  keresztül csatlakozik a lakóterületekről a belvárosban lévő szolgáltató  és kereskedelmi létesítményeket megcélzó kerékpáros forgalom.
Fontos  szerepet játszik a 4127 sz. ök. út mentén húzódó kerékpáros létesítmény  a munkába járók szempontjából, mivel a nagyobb munkáltatók zöme a vasút  után, az összekötő út mentén helyezkedik el. Az új közlekedési  létesítmény turisztikai szempontból is meghatározó, mind a város, mind a  térség szempontjából, mert összekötő szakasza lesz a Tisza menti  üdülőterületek elérésének, valamint a Szamos mentén kiépített,  országhatáron túlra vezető kerékpáros hálózatnak is.
Dr. Péter Csaba
Fehérgyarmat Város Polgármestere

"A kép csak illusztráció"

További híreink
Elérhetőségeink
Fehérgyarmati Járási Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510-240
Fax: 44/510-233
Kormányablak nyitvatartás
Hivatalvezető:
Karaova Magdolna
E-mail: fehergyarmat@szabolcs.gov.hu
Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510-236
 Fax: 44/510-232
Ügyfélfogadás:
hétfő, kedd, szerda
8 - 16 óráig
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Péter Csaba
Email: drpetercsaba@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu
      


Cikkek: Varga Krisztina, Kanyó András Fotók: Kanyó András, Bodnár István, Márta Szabolcs Videók: Bíró Tibor, SOL Media Kft. A honlapot készítette és szerkeszti: Gecsey István
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz