Humán szolgáltatások fejlesztése Fehérgyarmaton és térségében - Fehérgyarmat Város Honlapja

Fehérgyarmat
Fehérgyarmat
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Humán szolgáltatások fejlesztése Fehérgyarmaton és térségében

Önkormányzat > Közzétételi kötelezettségeink > Pályázatok
 
A kedvezményezett neve: Fehérgyarmat Város Önkormányzata[image:image-0]
 
A projekt címe: Humán szolgáltatások fejlesztése Fehérgyarmaton és térségében
 
A projekt azonosítószáma: EFOP-1.5.3-16-2017-00112
 
A szerződött támogatás összege: 493 190 518 Ft
 
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
 
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.08.31.
 
A projekt tartalmának bemutatása:
 
A projekt a fehérgyarmati járásban valósul meg, mely a 290/2014 (XI.26.) Kormányrendelet értelmében komplex programmal fejlesztendő járásnak minősül. A pályázatban résztvevő 10 település a felhívás alapján C kategóriába tartozik, vagyis az összlakosságuk száma 20.001-40.000 fő közé esik, 2016-ban a teljes lakosság 20.002 fő volt. A projekt célja a társadalmi felzárkózás segítése;  a területi különbségek csökkentése; a humán közszolgáltatásokhoz való hozzájutás javítása, melyeket a hátrányos helyzetű aktív korú lakosság részére korszerű képzési programokon; munkaerő-piaci beilleszkedésük elősegítésén;  az intézmények szakember ellátottságának fejlesztésén, szakember hiány enyhítésén; a fiatalok helyben maradását, közösségépítését, generációs együttélését segítő programokon valamint a teljes lakosság számára közösségi- és egészségfejlesztő rendezvények szervezésén; közszolgáltatások elérhetővé tételén, és a már meglévő szolgáltatások továbbfejlesztésén keresztül valósulnak meg. A projekt célcsoportja a hátrányos helyzetű aktív korú lakosság, a fiatalok, az idősek, helyi közszolgáltatásban dolgozók és a potenciális alkalmazottak, de a rendezvényeken keresztül a projekt hatóterületén élő teljes lakosság érintett.
 
A projekt Fehérgyarmat Város Önkormányzata vezetésével, Fehérgyarmaton és 9 további településen valósul meg, konzorciumi formában. Célunk a munkaerő piacról kikerült személyek munka világába történő visszavezetése illetve munkához jutásuk elősegítése. A projekt keretében megvalósuló képzéseken, rendezvényeken kívül eszközbeszerzések és infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg.
 
Fehérgyarmat a pályázat összköltségvetéséből megközelítőleg 249, 32 millió Ft támogatásban részesült. A pályázat megvalósulását a projektmenedzsment és szakmai megvalósítók biztosítják ilyenek az egészségfejlesztő; egészségfejlesztő segítő; munkaerő-piaci mentorok; közösségszervező; közösségi munka, közösségfejlesztés, önkéntesség fejlesztését végző kisegítő személy valamint család- és gyermekjóléti szolgálatok.  3 fő bértámogatással került alkalmazásra, mely személyek továbbfoglalkoztatását Fehérgyarmat Város Önkormányzata vállalta, ezzel hozzájárulva a munkanélküliek számának csökkentéséhez.
További híreink
Elérhetőségeink
Fehérgyarmati Járási Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510-240
Fax: 44/510-233
Kormányablak nyitvatartás
Hivatalvezető:
Karaova Magdolna
E-mail: fehergyarmat@szabolcs.gov.hu
Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510-236
 Fax: 44/510-232
Ügyfélfogadás:
hétfő, kedd, szerda
8 - 16 óráig
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Péter Csaba
Email: drpetercsaba@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu
      


Cikkek: Varga Krisztina, Kanyó András Fotók: Kanyó András, Bodnár István, Márta Szabolcs Videók: Bíró Tibor, SOL Media Kft. A honlapot készítette és szerkeszti: Gecsey István
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz