2016. március - Fehérgyarmat Város Honlapja

Fehérgyarmat
Fehérgyarmat
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2016. március

Hírek > 2016. év
Állampolgársági eskütétel 2016. március 22.
Március 15-ei ünnepi megemlékezés 2016. március 15.
Meghívók, pályázatok
Aktuális
Ünnepi megemlékezés Fehérgyarmaton                  2016. március 15.

Tájékoztatók
Tisztelt Lakosság!
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Fehérgyarmati Járási Hivatal Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Osztály járási főállatorvosának tájékoztatása alapján Fehérgyarmat Város közigazgatási területére a rókák veszettség elleni immunizálása miatt 2016. április 6. és április 26. közötti időszakra ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.
 
 Az ebzárlat ideje alatt tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok onnan ki ne szökhessenek, más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
Kutyát annak tartási helyéről csak pórázon vezetve, szájkosárral lehet kivinni.
Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelően használatuk idejére mentesülnek a korlátozó intézkedés alól.
Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező pásztor ebeket szabad állatok terelésére, illetve őrzésére használni lehet.
Az ebzárlat ideje alatt befogott, kóbor ebeket (húsevőket) hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára. Ezen időtartam alatt a húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.
A legeltetési tilalom ideje alatt az állatok legeltetését a lakott településen belül az erre kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 1000 méteren belül kell megszervezni.
Az állatok vándorolva történő legeltetése tilos!
Az állandóan legelőn tartott szarvasmarha állományok legeltetését – az állomány nagyságától függően – 10-20 hektáros területre kell létrehozni.

Fehérgyarmat, 2016. március 30.

Dr. Fedics István
Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatal
aljegyző
Hirdetmények
Hirdetmény!
"Desirée" vetőburgonya eladó!

Kis és közepes frakcióban 160 és 120 Ft/kg áron.
Az árak az áfát tartalmazzák. Érdeklődni lehet Fehérgyarmat Város Önkormányzat mezőgazdasági telephelyén a Fehérgyarmat Matolcsi utca 5. szám alatt, vagy telefonon Báthory Gábornál a 70/903-4396 számon.

További híreink
Elérhetőségeink
Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510-236
 Fax: 44/510-232
Ügyfélfogadás:
hétfő, kedd, szerda
8 - 16 óráig
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Péter Csaba
Email: drpetercsaba@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
E-mail: dr.kovacs.attila@fehergyarmat.hu
      


Fehérgyarmati Járási Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510-240
Fax: 44/510-233
Kormányablak nyitvatartás
Hivatalvezető:
Karaova Magdolna
E-mail: fehergyarmat@szabolcs.gov.hu
Cikkek: Varga Krisztina, Kanyó András Fotók: Kanyó András, Bodnár István, Márta Szabolcs Videók: Bíró Tibor, SOL Media Kft. A honlapot készítette és szerkeszti: Gecsey István
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz