Fehérgyarmat - Fehérgyarmat Város Honlapja

Fehérgyarmat
Fehérgyarmat
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Fehérgyarmat

Hírek > 2016. év

k t u á l i s

Helyi Termékek Boltja várja kedves vásárlóit a Kossuth tér 17. szám alatt. (Művelődési ház, földszint)


Elérhetőségeink
Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatal
4900, Kiss Ernő u.2.
Tel: 44/510-236
Fax: 44/510-232
Ügyfélfogadás:
hétfő, kedd, szerda 8 - 16 óráig
E-mail: fehergyarmat@fehergyarmat.hu
Polgármester: Dr. Péter Csaba
Email: drpetercsaba@fehergyarmat.hu
Jegyző: Dr. Kovács Attila
Email:
Képgalériák
Hirdetmények, tájékoztatók
TÁJÉKOZTATÁS DÍJBESZEDÉSRŐL!
 
2016. évben társaságunk az NHKV Zrt. megbízásából végzi a hulladékdíj-számlák elkészítését, kézbesítését és a vonatkozó díjak beszedését. A II. negyedéves számlák postai csekkes befizetéssel kerültek kézbesítésére október 2. hetében.

 
Ugyanakkor, az NHKV Zrt. számára is kiemelt fontosságú feladat a lakossági hulladékdíjak hatékony beszedése, így ennek érdekében településükön a 2016. III. és IV. negyedéves számlák ellenértékének készpénzben történő beszedésére díjbeszedőt alkalmazunk.
 
A III. negyedéves számlák beszedése október 25 - november 25, a IV. negyedéves számlák beszedése pedig január 25-február 25 között történik majd. Amennyiben a számla nem kerül kiegyenlítésre a díjbeszedőnél, abban az esetben Társaságunk a jogszabályoknak megfelelően 30 napon belül fizetési felszólítást küld, melyet az ahhoz mellékelt sárga csekken fizethet be ügyfelünk.
 
Ennek megfelelően 2016. évben sárga csekket levélben már nem küldünk az NHKV Zrt. megbízásából, hanem díjbeszedő keresi fel az ingatlantulajdonosokat településükön, s a kiadott számla ellenértékét készpénzben veszi át tőlük. Kérés esetén a díjbeszedő megbízólevelével és személyi igazolványával igazolja magát, s a befizetéskor átadja az eredeti számlát.
 
A 2017. évi számlák kibocsátásáról és fizetési módjairól egyelőre nem rendelkezünk információval.

 
Tisztelettel:
 
Éberhardt Gábor ügyvezető
Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási
Nonprofít Kft.
Közszolgáltató
 
       
A legfontosabb tudnivalók a kéményseprésről
Ki sepri a kéményt?
  
A lakossági kéményseprést több megyében átvette a   katasztrófavédelem. Ez nem azt jelenti, hogy tűzoltók ellenőrzik a   kéményeket, a sormunkát változatlanul kéményseprő szakemberek   végzik. Az újdonság csak az, hogy ahol a megyei jogú városok nem   vállalták a feladatot, ott a katasztrófavédelem szervezésében valósul meg a   kéményseprés.  

       
 
Mikor jön a kéményseprő?

A lakossági sormunka nincs összefüggésben a fűtési   időszakkal. A kéményseprők ütemterv alapján érintik az egyes települések   utcáit. Ez gázüzemű és zárt égésterű tüzelő- és fűtőeszközök   esetén kétévente, minden egyéb fűtőberendezés esetében évente   történik meg.
       
 
         
       
 
         
Mennyibe kerül a kéményseprés?
  
A lakossági sormunka ingyenes. Nem   csak ott, ahol a katasztrófavédelem végzi, hanem mindenhol. A   kéményseprő 15 nappal a sormunka előtt a postaládába dob egy értesítőt. Ha a   a megadott időpontban nem találja otthon a kéménytulajdonost, újabb időpontról   hagy értesítést. Ha a sormunkát a kéményseprő a második időpontban sem tudja   elvégezni, akkor a kéménytulajdonosnak 30 napon belül egyeztetnie kell egy   új, közös időpontot, amikor elvégezhető a sormunka. A harmadik,   közösen egyeztetett időpontban elvégzett munkáért már ki kell   fizetni a kiszállási díjat (körülbelül 500 forint), de nem készpénzben,   hanem csekken, vagy átutalással. Soha ne adjon készpénzt a katasztrófavédelem   kéményseprőinek!
  
Mi tartozik bele az ingyenes sormunkába?
    
A sormunka magában foglalja a kémény és az összekötő   elem ellenőrzését, tisztítását, a levegő-utánpótlás ellenőrzését és az ezt   befolyásoló műszaki berendezések okozta hatások vizsgálatát, továbbá az   égéstermék paramétereinek ellenőrzését, illetve ahol elő van írva, ott a   szén-monoxid-érzékelő működőképességének ellenőrzését is. A sormunkába nem   tartozó munkákért, valamint a két sormunka között megrendelt kéményellenőrzésért fizetni kell.
  
Hogyan lehet a szolgáltatást megrendelni?
  
Van lehetőség arra, hogy valaki kéményseprést   rendeljen a kötelező és ingyenes sormunkán túl is. Az ügyfélszolgálat elérhető a   1818-as telefonszámon, azon belül   a 9-es, majd az 1-es menüpontot kell választani. Hétfőnként   8.00-20.00-óráig, a többi hétköznapon pedig 8.00-14.00-óráig érhető el.   További információkat talál a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalon.  
  
Kint járt a kéményseprő, de nem tisztította ki a   kéményt
  
Előfordulhat, hogy a kémény állapota nem indokol   tisztítást, olyan viszont nem történhet meg, hogy a kéményseprő semmilyen   mérést nem végez a kémény ellenőrzése során. Ha valaki ilyet tapasztalna, kérjük,   jelezze ezt ügyfélszolgálatunkon. Ugyancsak jelezzék, ha a kéményseprő   készpénzt fogad el.
       
Fehérgyarmat Város Önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy 2016. április 15-től 2016. november 01-ig szombati napokon és november 01-én temetőjáratot indít a Városi Köztemetőbe.


A járat a szokásos útvonalon az Autóbusz-pályaudvarról indul 14,40- és a temetőből vissza 16,00 órakor a perckor a Dénesi-kert utca érintésével a kibővített útvonalon.További információ kérhető az indulás helyszínén személyesen, vagy a (44) 510-116-os telefonszámon.
A 2016. évi városi kispályás labdarúgó bajnokság

1.)  A bajnokság célja: Lehetőséget biztosítani a lakosság számára a rendszeres sportoláshoz. Szervezett keretek között versenyzési lehetőséget adni a kispályás labdarúgást kedvelőknek. Programot biztosítani a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A városi kispályás labdarúgó bajnoki cím eldöntése. tovább...

ÁLLÁSHÍRDETÉS !

Fehérgyarmat Város Önkormányzata közmunka program keretében foglalkoztatott varrónői munkatársat keres gépi és kézi munkavégzésre.
Érdeklődni és jelentkezni lehet:
Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatal
4900 Fehérgyarmat, Kiss Ernő 2. sz. 2. emelet 212. irodában vagy telefonon: 06-44-510-236  /138. melléken.
                                      Dr. Péter Csaba
                                        Polgármester
Linkajánló
Cikkek: Varga Krisztina, Kanyó András Fotók: Kanyó András, Bodnár István, Márta Szabolcs Videók: Bíró Tibor, SOL Media Kft. A honlapot készítette és szerkeszti: Gecsey István
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz