Fehérgyarmat - Fehérgyarmat Város Honlapja

Fehérgyarmat
Fehérgyarmat
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Fehérgyarmat

Hírek > 2016. év

2 0 1 6. S z e p t e m be r

Állampolgársági eskütétel FehérgyarmatonAutómentes Nap Fehérgyarmaton
Az Európai Autómentes Napot Dr. Péter Csaba városunk polgármestere és Dr. Bajnay Benő – járási tisztifőorvos nyitotta meg, majd az "Ésszerű Közlekedés, Hatékony Gazdaság!" rajzpályázat eredményhirdetésére került sor.
A délelőtti forgalomlassító demonstráció a Petőfi és Tömöttvár utcán a városban lévő az általános iskolák tanulóinak és az önkéntesek részvételével zajlott.

A nap során többek között kerékpáros túrán, sorversenyen, elsősegélynyújtó vetélkedőn, kerékpáros és SEGWAY -es bemutatón vehettek részt a diákok és az érdeklődők.
Folyamatosan működő standok voltak:
 
· Egészségügyi alapellátás: ingyenes vérnyomás-, vércukor-, testsúly-, testmagasság mérés, diétás tanácsadás
 
· Interaktív sátor az egészségfejlesztés témakörben. Kiemelt téma a drog prevenció. Egyéni egészségnevelési tesztek
 


· Interaktív elsősegélynyújtás bemutató, annak gyakorlása a gyermekek körében: újraélesztés, vérzéscsillapítás, kötözés, stabil oldalfekvés, mentőhívás és mentőtisztek elsősegélynyújtással kapcsolatos bemutatója.
 
· Gyermekfoglalkoztató: csillámtetoválás, ugráló vár, aszfaltrajzverseny, kézműves foglalkozás
 

· Fehérgyarmat Katasztrófavédelmi Őrs, Fehérgyarmati Önkéntes Tűzoltó Egyesület által használt eszközök, gépek, berendezések bemutatása, kipróbálása.
 
· Elektromos kerékpárok bemutatása, kiállítása
 
· Kerékpározás népszerűsítése a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság segítségével


A rendezvényen szervezetten részt vettek a Fehérgyarmati Bárdos Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde, Deák Ferenc Gimnázium, Kisvárdai Szakképzési Centrum Móricz Zsigmond Szakképző Iskolája; Kisvárdai SZC Petőfi Sándor Szakgimnáziuma diákjai.
Képgalériák
Hirdetmények, tájékoztatók

Fehérgyarmat Város Önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy 2016. április 15-től 2016. november 01-ig szombati napokon és november 01-én temetőjáratot indít a Városi Köztemetőbe.


A járat a szokásos útvonalon az Autóbusz-pályaudvarról indul 14,40- és a temetőből vissza 16,00 órakor a perckor a Dénesi-kert utca érintésével a kibővített útvonalon.További információ kérhető az indulás helyszínén személyesen, vagy a (44) 510-116-os telefonszámon.
A 2016. évi városi kispályás labdarúgó bajnokság

1.)  A bajnokság célja: Lehetőséget biztosítani a lakosság számára a rendszeres sportoláshoz. Szervezett keretek között versenyzési lehetőséget adni a kispályás labdarúgást kedvelőknek. Programot biztosítani a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A városi kispályás labdarúgó bajnoki cím eldöntése. tovább...

T Á J É K O Z T A T Á S
őszi, téli és tavaszi szünidei gyermekétkeztetésről
A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) alapján a gyermek lakóhelye, vagy ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosít.
A Gyvt. szerint gyermek a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 2:10. § (1) bekezdése szerinti kiskorú, azaz aki az 5 hónapos életkort már betöltötte, de legfeljebb 18 éves, kivéve ha nagykorúvá válása előtt házasságot köt.
Fehérgyarmat Város Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetést
a) a bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt valamennyi munkanapon,
b) az a) pont alá nem tartozó gyermekek számára
ba) a nyári szünetben legalább 43 munkanapon, legfeljebb a nyári szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon,
bb) az őszi, téli és tavaszi szünetben a tanév rendjéhez igazodóan szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon
biztosít, és ennek keretén belül a szülő, törvényes képviselő kérelmének megfelelő időtartamban az adott gyermek részére biztosítani. tovább...
letölthető nyilatkozat
ÁLLÁSHÍRDETÉS !

Fehérgyarmat Város Önkormányzata közmunka program keretében foglalkoztatott varrónői munkatársat keres gépi és kézi munkavégzésre.
Érdeklődni és jelentkezni lehet:
Fehérgyarmati Polgármesteri Hivatal
4900 Fehérgyarmat, Kiss Ernő 2. sz. 2. emelet 212. irodában vagy telefonon: 06-44-510-236  /138. melléken.
                                      Dr. Péter Csaba
                                        Polgármester
Linkajánló
Cikkek: Varga Krisztina, Kanyó András Fotók: Kanyó András, Bodnár István, Márta Szabolcs Videók: Bíró Tibor, SOL Media Kft. A honlapot készítette és szerkeszti: Gecsey István
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz